De spots op leukemie - deel 1

05-06-2023

Leukemie doet bij elk van ons een belletje rinkelen, maar tegelijk is het een term die angst inboezemt bij zowel het brede publiek als de huisarts. In vier delen richten we daarom de spots op deze vorm van kanker waarbij het beenmerg te veel witte bloedcellen aanmaakt.

De Aziatische tijgermug duikt op in België

30-05-2023

Overwinteren doet de tijgermug vooralsnog niet in ons land, maar de laatste jaren werd ze wel al gespot op verschillende locaties. En dat is geen goed nieuws. Deze mug is namelijk zeer agressief en kan tropische ziektes zoals dengue overbrengen. Om in het oog te houden dus!

Prikcentrum Ronse in de kijker

27-03-2023

Op 1 april 2023 blaast Prikcentrum Maenhout in Ronse vijf kaarsjes uit. Het ideale moment om de balans op te maken en onze diensten in de kijker te zetten.

Voortaan beperkte terugbetaling van ureumdosages

13-03-2023

Op basis van een nieuw koninklijk besluit wordt de terugbetaling van de ureumdosages sinds 1 maart 2023 beperkt. De bedoeling van deze wijziging is om bij het voorschrijven voortaan voorrang te geven aan creatininebepaling in het kader van de screening van nierinsufficiëntie.

CKD symposium i.s.m. Astra Zeneca op 14 maart

08-03-2023

Op dinsdag 14 maart 2023 organiseren we samen met Astra Zeneca een wetenschappelijke meeting rond de aanpak van chronisch nierfalen in de huisartsenpraktijk. Huisartsen zijn van harte welkom in het Leietheater in Deinze.

Ken je onze Case Academy al?

08-03-2023

Kennisdeling is een ideale manier om bij te blijven. Daarom zijn we onlangs gestart met de Labo Maenhout Case Academy. Daarin gaan we enkele avonden per jaar in op een specifiek topic aan de hand van concrete casussen.