Home2

Wat wij doen voor artsen

Online diensten en support

Artsen kunnen via cyberlab laboverslagen online en in real-time bekijken en kunnen elektronisch laboratoriumtesten aanvragen in enkele muiskliks. Naast papieren verslagen (optioneel) bieden wij elektronische laboratoriumverslagen aan via verschillende kanalen.

Lees meer

Labogids

Navigeer doorheen onze database van testen. U vindt hier voornamelijk praktisch informatie, maar ook relevante achtergrondinformatie.

Lees meer

Antibioticagids

Dit is een heel gebruiksvriendelijke antibioticagids. De keuze van antibiotica wordt vooral bepaald op basis van bacteriologische gegevens i.v.m. de lokale resistentie- of gevoeligheidscijfers.

Lees meer

Advies van onze experts

Advies nodig bij een staalafname of bij de interpretatie van een resultaat?

Lees meer

Hulp op afstand

Problemen bij het inlezen van elektronische rapporten of bij het elektronisch invoeren van laboratoriumaanvragen?

Lees meer

Materiaal bestellen

Het laboratorium kan voor uw praktijk het nodige materiaal voorzien. Wij zullen dit bij de volgende afhaalronde leveren.

Lees meer

Vorming

Life Long Learning is het uitgangspunt en wij geloven dat correct en regelmatig informeren uiteindelijk leidt tot een betere kwaliteit van onze zorg.

Lees meer

Wanneer is AMH-meting nuttig?

29-07-2022

Bij een AMH-test bepalen we hoeveel Anti-Mülleriaans hormoon in het bloed zit. Dat is nuttig in drie scenario’s: de inschatting van de menopauze, de inschatting van (in)fertiliteit en de inschatting van ovariële dysfunctie. Een overzicht.

Minder antibiotica met POCT op CRP

15-07-2022

Een point-of-care-test (POCT) op C-reactief proteïne (CRP) bij ziekenhuispatiënten kan uitsluitsel bieden tussen ernstige en niet-ernstige infecties van de lagere luchtwegen. Het zorgt voor meer zekerheid bij de diagnosestelling, en bijgevolg ook tot het minder voorschrijven van antibiotica wanneer dat niet nodig is.