Case Academy

Uitnodiging Case Academy: Metabool Syndroom op 6/03/2024

08-02-2024

Langs deze weg nodigen we u graag uit op onze volgende wetenschappelijke avond met als onderwerp metabool syndroom in kader van preventieve geneeskunde.

Metabool syndroom kan beschouwd worden als de voorloper van diabetes type 2 en is een belangrijke drijvende risicofactor voor cardiovasculaire aandoeningen, dementie en kanker. Studies hebben aangetoond dat het kernproces van het metabool syndroom (insulineresistentie) al erg vroeg begint in het leven. Ook bij twintigers met een normaal BMI kan vaak al insulineresistentie aangetoond worden, dus soms zelfs voorafgaand aan obesitas.

Tijdens deze case academy zal er uitleg gegeven worden over de vroege diagnostiek en preventieve behandeling van het metabool syndroom.

Graag gebruiken we hiervoor ook casussen uit uw eigen praktijk.

Hebt u een interessante casus die u uitgewerkt wil zien en wil delen? Dan ontvangen wij die graag (janvanelslande@labomaenhout.be) zodat we deze avond toepassingsgericht kunnen vullen met voorbeelden uit de alledaagse praktijk.

We verwelkomen u graag op woensdag 6 maart in de vergaderzaal van het labo te Waregem vanaf 19u30 en starten om 20u stipt. Broodjes en drankjes worden voorzien.

Accreditatie werd aangevraagd. Ook HAIOs zijn zeker welkom op dit laagdrempelig interactief leermoment!

Wenst u er graag bij te zijn, gelieve uit praktische overwegingen uw aanwezigheid te bevestigen via mail naar jasmien@labomaenhout.be.

Wij kijken uit naar een boeiende en leerrijke avond, hopelijk tot dan!?

De biologen en medewerkers van Labo Maenhout.

Vragen?

* = Dit veld is verplicht