Huisarts Symp 7955

Terugblik op het jaarlijkse huisartsensymposium

28-04-2023

Afgelopen weekend vond ons jaarlijks symposium plaats.

Met zicht op de mooie hippodroom van Waregem leerde Anke Boone ons meer over het mentaal welzijn bij studenten geneeskunde, HAIOs en ASOs. Het WeMeds (www.wemeds.be) onderzoek van haar team leert ons dat deze groep studenten een sterk verhoogde emotionele uitputting en cynisme vertoont, de belangrijkste dimensies van burn-out.

Dit onderzoek toonde verder aan dat niet zozeer hard en veel werken de basis vormt, maar wel de mate waarin er met plezier in een aangename en stimulerende omgeving gewerkt wordt. Voldoende tijd en ruimte houden om activiteiten te plannen die energie geven, blijft essentieel om de batterij in het groen te houden.

Daarnaast brachten we een bezoek aan het labo waarbij we de evolutie in behandeling van een staal sinds de start van labo in 1979, in kaart brachten. Vierenveertig jaar ervaring gaat hand in hand met een hele re- en evolutie in technologie. Gaande van manuele testen, over de introductie van de eerste geautomatiseerde labo toestellen, de eerste computer en het eerste labo informatica systeem, tot de recentste technologische investeringen voor COVID moleculaire diagnostiek en de automatisatie van de voornaamste biochemische en immunochemische testen. Labo Maenhout stond en staat nog steeds gekend als technologische en innovatieve pioneers in de laboratorium geneeskunde, en daarop willen we blijven inzetten naar de toekomst toe. We volgen alle ontwikkelingen op de voet en houden graag regelmatig contact met u om uw noden en wensen op te volgen en daarop zoveel mogelijk trachten in te zetten.

Bedankt voor jullie talrijke aanwezigheid, het fijne netwerkmoment en om samen verder te blijven investeren om onze werelden zo goed mogelijk op mekaar af te stemmen.

Ook bedankt aan de mensen van Carotis VZW voor de alweer schitterende samenwerking!

Tot volgend jaar!