Labo Maenhout logo 800 500

Maximale ontzorging dankzij het eFORM

22-09-2023

Kent u het Labo Maenhout eFORM al? Met dit digitale voorschrift boekt u heel wat tijdwinst bij het doorverwijzen én vermijdt u fouten. Maak kennis met dit papierloze voorschrift voor bloedafname en labo-onderzoek.

Het digitale voorschrift

Als klinisch labo is het onze ambitie om artsen – en (toekomstige) praktijkassistenten en verpleegkundigen – zo goed mogelijk te ondersteunen. Een van de middelen die we daarvoor inzetten, is het Labo Maenhout eFORM.

Dit digitale voorschrift voor bloedafnames en labo-onderzoek kan snel en foutloos worden klaargezet vanuit het Elektronisch Medisch Dossier (EMD).

Nadat het eFORM is verstuurd, komt het op onze centrale server terecht en wordt het digitaal bezorgd aan de prikdienst.

Deze gedigitaliseerde service is niet alleen snel en extra handig, als arts hoeft u ook niets meer op papier mee te geven aan de patiënt.

Ontzorging bij bloedafname

Ongeacht de plaats waar een bloedstaal zal worden afgenomen, staat het eFORM synoniem voor de ontzorging van de huisarts.

Het volstaat om in het EMD het eFORM ‘Labo Maenhout’ te selecteren, te klikken op ‘doorverwijzen’, de locatie van bloedafname te selecteren en het ingevulde eFORM elektronisch te versturen.

Bij de plaats van bloedafname hebt u vier keuzes:

  • De huisartsenpraktijk: zet vanop eender welke locatie het eFORM klaar voor bloedafname binnen de praktijk. Ideaal voor planbare zorg en gegroepeerde afnames.
  • Een prikcentrum: de patiënt krijgt een e-mail om een afspraak vast te leggen in een van onze prikcentra (Oudenaarde, Ronse, Elsene, Waregem).
  • Mobiele prikdienst: na ontvangst van een eFORM nemen wij zelf contact op met de patiënt.
  • WZC of instelling: afspraken worden klaargezet via het eFORM, waarna de afnames worden uitgevoerd door de medewerkers van de instelling.

Heeft u vragen over het Labo Maenhout eFORM?

* = Dit veld is verplicht