Pianos Maene

40 jaar Klinisch Laboratorium Maenhout

18-02-2019

Sinds 1979 is Labo Maenhout actief als medisch laboratorium in Vlaanderen. Gedurende de afgelopen 40 jaar bleef onze kerntaak binnen het zorglandschap dezelfde. Daarnaast willen wij ook ons netwerk van artsen een moment van reflectie en navorming bieden. Op deze manier willen wij u dan ook graag bedanken voor het jarenlange vertrouwen in ons labo.

Wij zochten voor u twee kersen om onze verjaardagstaart te sieren. Een spreker uit de academische wereld en een artiest uit de muzikale scène komen hun inzichten delen om onze 40ste verjaardag op gepaste wijze te vieren.

Om te begrijpen waar we naartoe gaan, moeten we eerst weten waar we vandaan komen. In de ouverture van dit evenement zal onze academische spreker in klare taal uitleggen hoe de organisatie van de gezondheidszorg vorm gekregen heeft sinds de oprichting van Labo Maenhout.

Gerenommeerd pianist Mark Erkens (Luca School of Arts, Canvas; Culture Club) komt op begeesterende wijze vertellen over zijn passie voor muziek en piano. Erkens zal zijn verhaal brengen met behulp van een Straight Strung Grand Piano van Chris Maene, een piano net zo uniek als Erkens zelf. Verwacht een lezing vol vakmanschap.

Met eenzelfde gevoel voor rock-'n-roll zal VRT-journaliste Fatma Taspinar u doorheen deze jubileumeditie begeleiden.

Programma:

  • 13u00: Ontvangst met aangeboden broodjesmaaltijd
  • 14u00: Start van het evenement
  • 14u10: Wetenschappelijk voordracht (Dr. Klaas Vandevyvere)
  • 15u15: De Straight Strung Grand Piano door Piano's Maene
  • 15u45: Verhalend concert door Marc Erkens
  • 16u30: Demonstratie Spirio Piano en vrij bezoek ateliers
  • 16u30: Walking Dessert Dinner

Inschrijven kan u hier doen