Login Banner4

Elektronische verslagen

Naast papieren verslagen (optioneel) bieden wij elektronische laboratoriumverslagen aan via verschillende kanalen.

Elektronische laboratoriumverslagen via de Cyberlab webserver

Met uw persoonlijke login en paswoord krijgt u toegang tot alle laboverslagen van de door u aangevraagde laboratoriumonderzoeken en dit in real-time. D.w.z. dat u de resultaten kan zien vanaf het moment dat de stalen geanalyseerd en beoordeeld werden door de klinisch bioloog. Cyberlab biedt tevens de mogelijkheid om:

  • Resultaten op uw tablet of smartphone te bekijken
  • Resultaten geëncrypteerd te E-mailen (naar patiënten en/of collega’s)
  • Resultatenoverzichten naar wens te creëren

Elektronische laboratoriumverslagen via een beveiligde mailbox (Medimail, Hector, e-Healthbox)

U krijgt snelle en volledige communicatie van laboratoriumverslagen via uw mailbox.

Wij zorgen voor rechtstreekse integratie in uw medisch dossier via Medimail, Hector of de e-Healthbox.

Elektronische laboratoriumverslagen via Hubs en de meta-Hub

Het Hub/MetaHub systeem laat zorgverleners toe om informatie die binnen ziekenhuizen/privéklinieken beschikbaar is te consulteren, onafhankelijk van waar deze informatie zich bevindt.

Alle resultaten van het laboratorium zijn via CoZo beschikbaar op de Hubs indien de patiënt zijn of haar informed-consent gegeven heeft voor deling van medische gegevens.

Vragen?

Indien de integratie in uw medisch dossier niet correct verloopt, laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u eerstdaags.

* = Dit veld is verplicht

Reticulocytentelling, een schromelijk onderschatte labparameter

25-10-2021

Reticulocyten zijn de jonge rode bloedcellen (RBC) die vanuit het beenmerg worden losgelaten in de perifere bloedcirculatie. Kenmerkend is dat nog RNA aanwezig is, en dat is belangrijk bij de massale productie van hemoglobine. Reticulocyten circuleren slechts 1 à 2 dagen in het perifere bloed...

Hoe sporen wij chronische nierziektes op?

21-10-2021

De ureumbepaling dreigt te verdwijnen uit de nomenclatuur en daarmee ook de terugbetaling door het RIZIV. Nochtans was ureumbepaling een efficiënte methode om nierdysfuncties aan te tonen. Hoe we de diagnose van chronisch nierlijden bij Labo Maenhout anno 2021 dan wel aanpakken, leest u in dit artikel.

MCED-test spoort meer kankers op

01-10-2021

Wat als een MCED-test (multi-cancer early detection test), in combinatie met de bestaande screeningtests, een groter aantal kankers in een vroeger stadium zou kunnen detecteren? Deze vraag lag aan de basis voor het opzetten van de CCGA-studie.