Home1
Patrick Maenhout

Historiek

Klinisch laboratorium Maenhout werd opgericht op 1 maart 1979 door Apr. Bioloog Patrick Maenhout.

"Gedurende de afgelopen 40 jaar heb ik vastgesteld dat laboratoriumgeneeskunde een discipline is in volle beweging. Ik was getuige van de technologische vooruitgang van de analytische methodes, de ontwikkeling van betrouwbare kwaliteitssystemen en de doorgedreven digitalisering van onze gezondheidszorg. Ik heb gemerkt dat het klinische laboratorium op vlak van technologische vooruitgang vaak een speerpunt is geweest en nog altijd is binnen de geneeskunde."

Oog hebbend voor optimale kwaliteit en service, investeerde Labo Maenhout dan ook voortdurend in de ontwikkeling van nieuwe, snelle en geautomatiseerde methodes en communicatieplatformen.

Doorheen deze technologische en digitale vooruitgang werd echter het menselijke aspect nooit uit het oog verloren. Als familiebedrijf beseffen wij als geen ander het belang van toegewijde werknemers.

Daarnaast wordt elke laboratoriumaanvraag met de grootste nauwgezetheid behandeld ten aanzien van de patiënt en de arts. De persoonlijke benadering is en zal altijd het handelsmerk van Labo Maenhout blijven.

Labo Maenhout is hoog technologisch en sterk geïnformatiseerd klinisch laboratorium, actief in de eerstelijns gezondheidszorg. Klinisch laboratorium Maenhout voert analyses uit op het gebied van klinische chemie, hormonologie, toxicologie, therapeutische monitoring, hematologie, stolling, immunohematologie, immunologie, serologie, microbiologie en anatomopathologie.