Home1
Thomas Maenhout

Dr. Apr. Bioloog Thomas Maenhout

Thomas heeft zijn opleiding genoten aan de Universiteit Gent. Na het behalen van het master diploma in de farmacie in 2009, heeft hij de 5 jaar specialisatie in de verschillende domeinen van de klinische biologie vervolledigd in de laboratoria van het Universitair Ziekenhuis Gent, AZ Maria Middelares en AZ Delta Roeselare Menen.

Gedurende deze periode heeft hij zich in het bijzonder toegelegd op de hematologie en klinische chemie en heeft daarnaast een uitgebreide kennis van de medische microbiologie. Naast de specialisatie toch klinisch bioloog, heeft hij tevens een doctoraat in de medische wetenschappen vervolledigd aan de universiteit Gent met als onderwerp “biochemische merkers voor chronisch alcoholgebruik”.

Innovatie en efficiëntie zijn twee kernwoorden in zijn visie op de laboratoriumgeneeskunde en hij tracht dit elke dag opnieuw te vertalen in de werking van Labo Maenhout.

Contact

T. 056 62 07 73
E. thomas@labomaenhout.be
www.linkedin.com/in/thomasmaenhout

Patrick Maenhout

Apr. Bioloog Patrick Maenhout

Patrick Maenhout studeerde voor apotheker aan de toenmalige Rijks Universiteit Gent, waarna hij zich specialiseerde in de klinische biologie aan de faculteit farmaceutische wetenschappen. Nadat hij enkele jaren als ziekenhuisapotheker/klinisch bioloog werkte in het Heilig Hart Ziekenhuis Oudenaarde, richtte hij in 1979 Klinisch Laboratorium Maenhout op in Waregem.

Sindsdien bouwde hij een immense ervaring op in de laboratoriumgeneeskunde en gedurende jaren speelde hij intuïtief in op de noden van onze gezondheidssector. Stilstaan is achteruitgaan is zijn motto en dat heeft geleid tot het hoogtechnologisch en innoverend bedrijf dat Labo Maenhout vandaag is.

Contact

T. 056 62 07 71
E. patrick@labomaenhout.be

Maaike Godefroid

Apr. Bioloog Maaike Godefroid

Maaike volgde haar opleiding aan de Universiteit Gent, waar zij in 2010 het master diploma Farmaceutische Wetenschappen behaalde. Daarna vervolledigde zij haar specialisatie tot klinisch bioloog in de laboratoria van UZ Gent, ASZ Aalst en AZ Sint-Jan Brugge.

Tijdens haar opleiding heeft zij ervaring opgedaan in de drie deeldomeinen van de klinische biologie, wat geleid heeft tot een brede kennis van de klinische chemie, hematologie en microbiologie. In ASZ Aalst kwam zij ook voor het eerst in contact met dienstverlening naar huisartsen toe.

Vlotte communicatie en streven naar kwaliteit draagt zij hoog in het vaandel en zijn belangrijk voor een goede dagelijkse werking en dienstverlening van Labo Maenhout.

Contact

T. 056 62 50 72
E. maaikegodefroid@labomaenhout.be

SARS-CoV-2 antistoffen: nieuwe methode

09-02-2021

Vanaf maandag 8 februari schakelt het laboratorium over op een nieuwe methode voor de detectie van SARS-CoV-2 antistoffen. Het is een verbeterde versie van de voorgaande methode, welke in staat is specifieker de neutraliserende antistoffen tegen SARS-CoV-2 in het serum op te sporen.

RTEC: aanwinst bij diagnostiek UWI

25-01-2021

Differentiatie van hoge urineweginfecties vs. lage urineweginfecties (UWI) blijft uitdagend. Om de differentiaaldiagnose te vergemakkelijken, biedt labo Maenhout voortaan een extra hulpmiddel aan om dit onderscheid te maken.