209155462

Voorbereiding voor een stoelgang-onderzoek

  1. Vang wat ontlasting op met behulp van een stuk toiletpapier en doe wat ontlasting in een proper potje.
  2. Neem met behulp van het lepeltje dat aan het dekseltje is aangebracht een aantal keren een hoeveelheid ontlasting. Dring daarbij het liefst door in het inwendige van de ontlasting indien deze in vaste vorm is. Zorg ervoor dat de buitenkant van het potje schoon blijft.
  3. Voorzie het potje van uw naam, geboortedatum, datum en tijd waarop u het vult.
  4. Het liefst ontvangen we het monster zo vers mogelijk. Bewaar het potje met de ontlasting (eventueel met om het potje een plastic zak) in de koelkast als dit niet aansluitend op de bloedafname van de (huis)arts kan worden afgegeven.
  5. Lever dit potje met ontlasting in bij uw huisarts of het laboratorium, samen met het aanvraagformulier dat u van uw arts heeft gekregen.

SARS-CoV-2 antistoffen: nieuwe methode

09-02-2021

Vanaf maandag 8 februari schakelt het laboratorium over op een nieuwe methode voor de detectie van SARS-CoV-2 antistoffen. Het is een verbeterde versie van de voorgaande methode, welke in staat is specifieker de neutraliserende antistoffen tegen SARS-CoV-2 in het serum op te sporen.

RTEC: aanwinst bij diagnostiek UWI

25-01-2021

Differentiatie van hoge urineweginfecties vs. lage urineweginfecties (UWI) blijft uitdagend. Om de differentiaaldiagnose te vergemakkelijken, biedt labo Maenhout voortaan een extra hulpmiddel aan om dit onderscheid te maken.