Prikcentrum 1200 300

De voorbereiding

Wanneer u bloed laat nemen, is een goede voorbede ding cruciaal voor kwalitatieve en betrouwbare resultaten. Het is hierbij belangrijk dat u de aanwijzingen van uw (huis)arts goed opvolgt. 

Wanneer op het formulier staat aangegeven ‘nuchter’, dan mag 8 uur voor de bloedafname niet meer eten, drinken of roken (Een slok water voor het innemen van medicatie is wel toegestaan).

Prikcentrum Maenhout is om 8u open zodat u niet zolang nuchter hoeft te zijn. Maak hier een afspraak om wachttijden te beperken.

Wat neem ik mee?

Aanvraagformulier

Indien uw (huis)arts een aanvraagformulier heeft meegegeven (en dus niet online heeft klaargezet), dan dient u dit mee te nemen. Enkel zo weten de verplegers welke stalen moeten worden afgenomen.

Identiteitskaart

Indien u nog geen behandelend arts heeft gecontacteerd kunt u hier het aanvraagformulier downloaden.

Hoe bereid ik me voor op de bloedafname?

Voor elk staaltype kan je je als patiënt specifiek gaan voorbereiden. Wanneer men zich voldoende voorbereidt, zorgt dit voor de meest betrouwbare resultaten. Volg daarom strikt het advies van uw huisarts op.

Volgende stalen kunnen onderzocht worden in het laboratorium:


CoZo voor patiënten

06-08-2018

Momenteel worden ca. 1500 resultaten per maand via CoZo opgevraagd (dat is een hoop e-mails en faxen gespaard!). CoZo kan dus een succes genoemd worden. Vanaf september 2018 is er de mogelijkheid om via CoZo de resultaten ter beschikking te stellen aan de patiënt

Cyberlab workshop

12-06-2018

In september worden 2 cyberlabworkshops georganiseerd voor beginnende tot meer ervaren cyberlab gebruikers. Je krijgt tips mee van ons, maar je kan ook ervaringen uitwisselen met andere gebruikers.