Home2

COVID-triage/testcentrum in Waregem

Het COVID-triage/testcentrum is momenteel opgetrokken in het prikcentrum in Waregem.

COVID-test patiënten

U kan terecht in het COVID-triage/testcentrum naast het laboratorium voor de afname van een COVID-test. Hiervoor dient u een afspraak te maken via deze link. Voor het maken van een afspraak heeft u tevens een activatiecode nodig. Deze kan u verkrijgen na het invullen van de passenger-locator-form of via uw huisarts. Op deze manier bekomt u ook terugbetaling van uw test.

COVID-test reisattesten

Voor regio Waregem kan u tevens terecht in het testcentrum naast het laboratorium voor de afname van een COVID-test. Hiervoor dient u een afspraak te maken via deze link. Voor het maken van een afspraak heeft u tevens een activatiecode nodig.

Indien u geen activatiecode hebt, gelieve dan onderstaand formulier in te vullen voor een afspraak te maken voor een COVID-test voor het bekomen van een reisattest. Graag per familielid een afspraak aanvragen AUB! LET OP: het laboratorium kan u geen afspraak geven voor een terugbetaalde coronatest.

Wij kunnen momenteel slechts afspraken inboeken tot en met 1 juli. De overheid werkt aan een online systeem waarbij u zelf afspraken kan inplannen voor een terugbetaalde PCR test voor reis. Dit systeem zal binnenkort beschikbaar zijn.

Voor regio Oudenaarde - Ronse kan u terecht in Prikcentrum Maenhout in Ronse. U kan hier een afspraak maken.

Indien gewenst, ontvangt u een Engelstalig attest per mail. U kan deze attesten ook downloaden via www.cozo.be. Het (digitale) Europese coronacertificaat is momenteel nog niet beschikbaar en is pas in voege vanaf 1 juli.

Kostprijs:

  • Juni: €50 per test
  • Juli, augustus en september: max 2x per persoon terugbetaald

Coronacertificaat

Op dit moment is nog niet veel concrete informatie beschikbaar. Digitaal Vlaanderen zou ten vroegste op 17 juni de app "covidsafe.be" lanceren waarop het certificaat kan geraadpleegd worden.

Voor een goede doorstroming van de testresultaten naar de overheid (sciensano) is het vooral belangrijk dat we kunnen beschikken over de correcte identificatiegegevens van de patiënt.

Kom hier meer te weten over het digitaal coronacertificaat

COVID-test bedrijven

Voor COVID-testen voor bedrijven kan u vrijblijvend een offerte aanvragen via thomas@labomaenhout.be.

Reserveer hier een afspraak voor uw (betalende) corona reistest in Waregem

SARS-CoV-2 antistoffen: nieuwe methode

09-02-2021

Vanaf maandag 8 februari schakelt het laboratorium over op een nieuwe methode voor de detectie van SARS-CoV-2 antistoffen. Het is een verbeterde versie van de voorgaande methode, welke in staat is specifieker de neutraliserende antistoffen tegen SARS-CoV-2 in het serum op te sporen.

RTEC: aanwinst bij diagnostiek UWI

25-01-2021

Differentiatie van hoge urineweginfecties vs. lage urineweginfecties (UWI) blijft uitdagend. Om de differentiaaldiagnose te vergemakkelijken, biedt labo Maenhout voortaan een extra hulpmiddel aan om dit onderscheid te maken.