Home2

COVID-triage/testcentrum in Waregem

Het COVID-triage/testcentrum is momenteel opgetrokken in het prikcentrum in Waregem.

COVID-test reisattesten

Voor een afspraak voor een PCR voor een buitenlandse reis dient u zelf een afspraak te maken. Daarvoor heeft u een activatiecode (CTPC) code nodig. Deze kan u uiterlijk op 26 juni aanvragen via www.mijngezondheid.be (aanmelden met eID of itsme) – klik onder ‘COVID 19’ op ‘een code voor een gratis of betaalde PCR test aanvragen’. Meer info over de codes vindt u hier.

Indien u recht heeft op een terugbetaalde test (max 2 tests van 28/6 – 30/9), krijgt u een code voor een terugbetaalde test. Indien u hier geen recht op heeft, verkrijgt u een code voor een betalende test (€50/test). Het systeem kijkt automatisch na of u recht heeft op terugbetaling.

Met deze code kan u een afspraak boeken voor een afname. Klik na het aanmaken van de code op 'Afspraak maken voor een test met code' of ga naar www.prikcentrum.be en kies uw afnamecentrum (Waregem of Ronse). Doe dit voor elke persoon die een test nodig heeft!

De code voor een terugbetaalde test is maximaal 10 dagen geldig, dat wil zeggen dat u ten vroegste 10 dagen op voorhand een afspraak kan inplannen. Voor een betalende test is dit 30 dagen. Het is niet mogelijk om vroeger op voorhand een afspraak in te boeken en dan op het moment van de afspraak uw code mee te nemen.

Indien u een afspraak inplant voor een betalende test of niet beschikt voor een code die recht geeft op een terugbetaalde test, zal u op het moment van de afspraak gevraagd worden om te betalen (bij voorkeur Bancontact, cash ook mogelijk).

Op piekmomenten moet u rekening houden met 48 uren tot het resultaat gekend is. We verwachten een grote drukte, dus laat bij voorkeur niet pas de dag vòòr vertrek uw test afnemen.

Omwille van praktische en organisatorische redenen voeren wij geen sneltesten of antigentesten uit.

Resultaat:

  • Automatisch ter beschikking in het Europees digitaal certificaat (CovidSafeBE app)
  • Automatisch ter beschikking in het Europees digitaal certificaat dat u kan downloaden via www.mijngezondheid.be
  • Beschikbaar via www.cozo.be: dit betreft reisattesten in pdf (Engels/Frans), niet het officiële Europees digitaal certificaat. Mogelijks worden deze niet aanvaard in het buitenland.

Voor alle vragen ivm het Europees digitaal certificaat en de CovidSafeBE app: ga naar www.mijngezondheid.be of www.covidsafe.be of contacteer de helpdesk via 078/78 78 50. Het antwoord op veelgestelde vragen vindt u hier. Wij kunnen geen vaccinatiebewijs afleveren. Herstelcertificaten (na doorgemaakte infectie) zijn automatisch beschikbaar in de CovidSafeBE app.

COVID-test patiënten

Indien u een afspraak wenst omdat u symptomen, in contact geweest bent met een positief iemand of terugkeer uit het buitenland, kan u terecht in het COVID-triage/testcentrum naast het laboratorium voor de afname van een COVID-test. Hiervoor dient u een afspraak te maken via deze link. Voor het maken van een afspraak heeft u tevens een activatiecode nodig. Deze kan u verkrijgen na het invullen van de passenger-locator-form of via uw huisarts. Op deze manier bekomt u ook terugbetaling van uw test.

COVID-test bedrijven

Voor COVID-testen voor bedrijven kan u vrijblijvend een offerte aanvragen via thomas@labomaenhout.be.

Ret-He nog steeds in de kijker

26-11-2021

Zoals in één van onze vorige artikels beschreven is de ‘gratis’ bepaling van het hemoglobinegehalte in reticulocyten (Ret-He) een waardevolle aanvulling in het hemogram. Belangrijk om weten is dat Ret-He een zeer snelle parameter is en een weerspiegeling geeft van de situatie van de laatste uren/dagen.